Τι λένε οι Πελάτες μας
Εδώ και 3 χρόνια υπάρχει συστηματική συνεργασία με την GET στην r, συντήρηση και επέκταση του GIS της πόλης. Ξεκινώντας από τα πολεοδομικά ζητήματα, έχουμε πλέον την πολυτέλεια να επεξεργαζόμαστε πιο πολύπλοκα πράγματα που αφορούν το αύριο του δήμου Χαλανδρίου. Η συνεισφορά τόσο στην εργασία στην υπηρεσία όσο και στον σχεδιασμό πραγμάτων που αφορούν την επόμενη μέρα στον δήμο Χαλανδρίου με την GET μας επέτρεψε να έχουμε στις οθόνες μας ένα πολυεργαλείο παροχής αξιόπιστων πληροφοριών ανοιχτό στον οποιοδήποτε, από τις λίγες περιπτώσεις όπου η ουσία της νέας τεχνολογίας εκτός όλων των άλλων συναντά την ουσία της δημοκρατίας.
Στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού μας Σχεδιασμού, βρήκαμε ένα πολύτιμο συνεργάτη με υψηλό βαθμό ενσυναίσθησης και επαγγελματισμού! Διασυνδέσαμε τα δεδομένα από όλες τις Διοικητικές Ενότητες και όλες τις Γενικές Διευθύνσεις της Περιφέρειας, με δεδομένα ανοιχτού κώδικα και πάντα σύμφωνα με όσα ορίζει η ευρωπαϊκή οδηγία INSPIRE. Διαπιστώσαμε πως η ομάδα της GET, εκτός από υψηλή τεχνογνωσία και κατάρτιση, διαθέτει κάτι ακόμη σημαντικότερο: αίσθημα ευθύνης και συνεργατικότητας. Θεωρούνται πια για εμάς συνοδοιπόροι, πάντα υποστηρικτές της προσπάθειας, σε κάθε επίπεδο, χωρίς την παραμικρή επικοινωνιακή, τεχνική ή χρονική υστέρηση. Μαζί καταφέραμε να πάει η Περιφέρεια Κρήτης ακόμα ένα βήμα παραπέρα, με την καταχώρηση του GIS Crete στο τμήμα καινοτομίας του Υπουργείου Εσωτερικών. Τιμούμε την εμπιστοσύνη και τη υπευθυνότητα που έχουν επιδείξει όλο αυτό το διάστημα και τους θεωρούμε πλέον μέρος της δικής μας «ομάδας».
Το Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο Δήμου Αγρινίου, το οποίο υλοποιείται από την GET, αποτελεί ένα καινοτόμο έργο στην ελληνική επικράτεια με διττό όφελος, καθώς θα ενισχύσει την διοικητική ικανότητα του Δήμου σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον και θα διαχύσει την περιβαλλοντική πληροφόρηση στο κοινό για την ενίσχυση της γνώσης, της συμμετοχής στην δημόσια ζωή και των διαδικασιών συναπόφασης.
Η GET έφερε με απόλυτη επιτυχία σε πέρας τη δημιουργία μιας χωρικής βάσης δεδομένων που της ανατέθηκε από την ερευνητική ομάδα Palaeo-Science and History του Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ για την Ιστορία της Ανθρωπότητας. Η εν λόγω βάση φιλοξένησε γεωχωρικά, δημοσιονομικά, δημογραφικά και ονοματολογικά δεδομένα που είχαν αποδελτιωθεί από οθωμανικές καταστιχώσεις και βενετικές απογραφές και κτηματολόγια του ελλαδικού χώρου. Ο σχεδιασμός της αρχιτεκτονικής της υπήρξε καινοτόμος και υποδειγματικός για τη μέθοδο καταχώρισης και στατιστικής ανάλυσης δεδομένων από τέτοιου είδους πρωτογενείς ιστορικές πηγές.
Η GET παρέχει σύγχρονα συνδυαστικά γεωχωρικά εργαλεία και χωρικά δεδομένα που συμβάλλουν στη γρήγορη και τεκμηριωμένη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων.