Πιστοποιήσεις
Η GET διαθέτει Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών σύμφωνα με τα πρότυπα του ISO 27001. Το εν λόγω Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών αποτελεί τη βάση συμμόρφωσης με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (GDPR) (EE)679/2016, ενώ παράλληλα αποδεικνύει ότι οι εσωτερικοί έλεγχοι για την ασφάλεια της πληροφορίας πραγματοποιούνται και εφαρμόζονται η σχετική νομοθεσία και οι κανονισμοί. Η GET είναι πιστοποιημένη από τον Φορέα Πιστοποίησης AXIA CERT.
Ιδιότητες ως Μέλη
H Ευρωπαϊκή Ένωση Εταιρειών Τηλεπισκόπησης (European Association of Remote Sensing Companies (EARSC)) έχει ως αποστολή της να ενισχύσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες στον τομέα Παρατήρησης Γης. Τα μέλη του EARSC είναι επιχειρήσεις οι οποίες παρέχουν υπηρεσίες στη συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά με την αξιοποίηση των δεδομένων Παρατήρησης Γης. Οι κύριες δραστηριότητές τους είναι η λήψη και παροχή δεδομένων από δορυφόρους ή εναέριες πλατφόρμες και/ή ανάπτυξη προϊόντων Γεωπληροφορικής κατάλληλων και προσβάσιμων για τους πελάτες τους.
To si-Cluster είναι δυναμικό και σταθερά αναπτυσσόμενο βιομηχανικό cluster καινοτομίας στην Ελλάδα στον τομέα των διαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών. Η GET συνδράμει στην αποστολή του si-Cluster με το σχεδιασμό και την ανάπτυξη πολιτικών & λύσεων διαχείρισης και διάχυσης ανοικτών δεδομένων, καθώς επίσης και με την ανάπτυξη εφαρμογών που βασίζονται στην αξιοποίηση δορυφορικών δεδομένων με τεχνολογίες ανοικτών προτύπων και λογισμικού ΕΛ/ΛΑΚ.
Αναγνωρίζοντας την σημασία του τομέα του Διαστήματος και των εφαρμογών της για πλήθος τομέων της οικονομίας και της κοινωνίας η ΕΒΙΔΙΤΕ στοχεύει στην μεγιστοποίηση της Ελληνικής Βιομηχανικής συμμετοχής σε ένα τεράστιο διαστημικό πρόγραμμα τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και σε χώρες εκτός του Ευρωπαϊκου Οργανισμού Διαστήματος, συμβάλλοντας έτσι στην βιομηχανική και ερευνητική ανάπτυξη της χώρας με την ανάπτυξη νέων εφαρμογών και προϊόντων.
Το Pleiades IoT Innovation Cluster δημιουργήθηκε το 2022, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός δυναμικού ελληνικού οικοσυστήματος IoT και στην επιτάχυνση της υιοθέτησης του IoT στην Ελλάδα. Το Cluster εστιάζει στις τεχνολογίες Internet of Things για την εισαγωγή νέων επιχειρηματικών μοντέλων, τη βελτίωση της παροχής υπηρεσιών, την αύξηση της αποδοτικότητας στην παραγωγή και τη βελτίωση της ευημερίας και των ολοκληρωμένων υπηρεσιών. Εκ μέρους των μελών μας στο Cluster, καθοδηγούμε την ανάπτυξη επιχειρήσεων, πολιτικής, έρευνας και καινοτομίας στο IoT, το Edge Computing και άλλες συγκλίνουσες τεχνολογίες σε όλη την Digital Value Chain για να υποστηρίξουμε την ψηφιοποίηση και την ανταγωνιστικότητα στην Ευρώπη. Η Uni Systems είναι ο φορέας υποστήριξης του Cluster το οποίο αποτελείται από ερευνητικά κέντρα, πανεπιστημιακά ιδρύματα, μεγάλες και μικρές και μεσαίες εταιρείες με συγκεκριμένη τεχνογνωσία καθώς και νεοφυείς επιχειρήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, κάθε μέλος έχει τον δικό του, σημαντικό ρόλο στο οικοσύστημα, υποστηρίζοντάς το μέσω μιας σειράς εκτεταμένων συνεργειών.
Ο Συνεργατικός Σχηματισμός Καινοτομίας Disaster Resilience Innovation Cluster – Defkalion (DRIC Defkalion) αποτελεί την πρώτη συντονισμένη, διεπιστημονική και καινοτομική συνεργατική δράση στην Ελλάδα στο κρίσιμο πεδίο της προστασίας από τους περιβαλλοντικούς κινδύνους. Στόχος του DRIC Defkalion είναι η συσπείρωση υπό την ίδια ομπρέλα επιχειρησιακών φορέων, ερευνητικών οργανισμών και τεχνολογικών επιχειρήσεων που ενεργοποιούνται στον κλάδο της Προστασίας και Ασφάλειας Περιβαλλοντικών Κινδύνων και της Βιώσιμης Ανάπτυξης για την προώθηση στην αγορά καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και ερευνητικών αποτελεσμάτων με απώτερο σκοπό την ενδυνάμωση των προσπαθειών αποτελεσματικής διαχείρισης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, περιβαλλοντικών κρίσεων και έκτακτων αναγκών πολιτικής προστασίας για ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον και την επίτευξη μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας.