Η GET συνεχίζει με επιτυχία την ανάπτυξη έργων στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με αντικείμενο την υλοποίηση, συντήρηση και επέκταση Υποδομών Γεωχωρικών Πληροφοριών – ΥΓΕΠ (Spatial Data Infrastructures), σύμφωνα με την Οδηγία INSPIRE και την τροφοδότηση «κάθετων» εφαρμογών.

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου διαθέτει μια σύγχρονη Υποδομή Γεωχωρικών Πληροφοριών, βασισμένη σε ανοικτά πρότυπα και σε εναρμόνιση με τις απαιτήσεις διαλειτουργικότητας, τις προδιαγραφές της Οδηγίας INSPIRE και του Ν. 3882/2010, για την αξιοποίηση και βέλτιστη διαχείριση των υφιστάμενων ψηφιακών γεωχωρικών δεδομένων των Διευθύνσεων του Δήμου, η οποία διευκολύνει τη λειτουργία τους και την καλύτερη εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων.

Η υποδομή φιλοξενεί πλήθος γεωχωρικών δεδομένων (περισσότερα από 600 επίπεδα πληροφορίας, 1.000 διαγράμματα (πρωτότυπα και γεωαναφερμένα), 100 ΦΕΚ κλπ.) και εξυπηρετεί λειτουργίες του Δήμου σε επιχειρησιακό επίπεδο (π.χ. αναζήτηση νομοθεσίας, πρωτότυπων τεκμηρίων, χορήγηση στοιχείων.

 Με δεδομένη τη θετική ανταπόκριση τόσο των εσωτερικών χρηστών (στελέχη του Δήμου), όσο και των εξωτερικών χρηστών, καθώς και την αποδεδειγμένη εξοικονόμηση χρόνου κατά την τεκμηρίωση του υφιστάμενου πολεοδομικού καθεστώτος, κρίθηκε σκόπιμη η επέκταση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του συστήματος και ο Δήμος Αγίου Νικολάου προχώρησε σε νέα σύμβαση με τη GET.

 Η υποδομή έχει υλοποιηθεί μέσω ενός πληροφοριακού συστήματος με χρήση ελεύθερου λογισμικού ανοικτού κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ) και με προηγμένες υπηρεσίες διαδικτύου, ακολουθώντας πρότυπα και κανόνες διαλειτουργικότητας (interoperability).